Kastaniensuppe
©Fotolia
Pälzer Keschde-Brieh
(nach einem uralten Rezept)
Zutaten:
500g Keschde (Kastanien)
2l Fleischbrühe,
150g roher Schinken,
1Bund Petersilie und Majoran,
Pfeffer, Muskatnuss,
1EL Kastanienhonig
ca. 150 ml Pfälzer Riesling,
Weißbrotwürfel,
25g Butter
Zubereitung in original Pälzisch:
Mer nemmt 1 Pund Keschde, dut die Schale kreizweis eischneide un kocht des Ganze ¼ Schtunn in Salzwasser. Die häße Keschde scheele un in zwää Liter Fläschbrieh gut wääch koche. Keschde rausnemme un dorch de Flääschwolf drehe. 150g roher Schinke in klänne Wirfel schneide un mit de Keschde in die Brieh zurick gewwe.
E Bund Peterle un e bissel Marau schäi klää hacke un dezu schmeiße.
Uffkoche losse un mit Peffer, Muschkat un ämme Leffel Keschdehonich abschmecke. Wann jetz die Supp e bissel dick worre esch, dann gäbsch en Schuss Pälzer Riesling dezu. Jetzert musch noch Weißbrotwerfel in Butter röschde un iwwer die Supp gäwwe.
Wann die Brieh nit so richtich zu der gehe will, kannsch se mi’m Reschd vun de agebrochene Flasch Riesling nunner schbiele. En gude!
Das Ganze in hochdeutsch:
Die Schale der Kastanien alle kreuzweise einschneiden und eine Viertelstunde in Salzwaser kochen. Die noch heißen Kastanien schälen und in der Fleischbrühe gut weich kochen. Die Kastanien heraus nehmen und durch den Fleischwolf drehen. Den Schinken in kleine Würfel schneiden und zusammen mit den Kastanien wieder zurück in die Brühe geben. Die Petersile und den Majoran klein hacken und ebenfalls dazu geben. Das Ganze aufkochen und mit Pfeffer, Muskatnuss und dem Honig abschmecken. Nach Geschmack und Konsistenz die Suppe mit Riesling "verdünnen". Vorm Servieren in der Butter geröstete Weißbrotwürfel darauf geben.
Wenn die Suppe nicht richtig im Hals runter will, dann kann man sie ja mit dem Rest der Rieslingflasche runterspülen! Guten Appetit!